Vriendschapsweek

Beste ouders, 

Op onze school werken we deze week rond 'Vriendschap'. Tijdens deze vriendschapsweek zetten we een aantal acties in de verf.
Deze acties zijn gebaseerd op 'Nieuwe autoriteit': samen werken aan een krachtige opvoedingsstijl thuis, op school en in de samenleving.  
Ook als ouders is het vast fijn om te weten wat onze actiepunten inhouden. 

Hier voor jullie een kort overzicht. 

Conflicten oplossen: De leerkrachten luisteren tijdens een ruzie naar alle partijen. Ze laten de partijen eerst zelf een oplossing voor hun conflict zoeken.  

* Herstelmuur: Op de kleuterspeelpaats en op de speelplaats van het lager hangt een papieren muur met mogelijke oplossingen om een ruszie op te lossen, een conflict te herstellen. De leerlingen kunnen na een conflict op deze plaats samen tot een oplossing proberen komen. 

* Aanwezigheid: Na de vakantie zal de aanwezigheid van de leerkrachten veel duidelijker worden doordat ze tijdens hun toezicht een groen fluo-hesje zullen dragen. Bij een moeilijke situatie op de speelplaats doen er extra leerkrachten toezicht. 

* Nabijheid: Dit passen de leerkrachten toe in de klas. De leerlingen die ze extra in het oog moeten houden zitten dichter in hun buurt.  

Samen gaan we ervoor! 

/assets/58ae9e7f27656b45210000c6/nieuwe autoriteit.png