Voorwoord oktober 2019

Beste ouders, leerlingen en sympathisanten

 

De eerste maand van dit schooljaar zit er alweer bijna op, september bracht voor jullie kind(eren) niet alleen een nieuwe klas, meester of juf, maar ook voor het hele schoolteam tal van vernieuwingen.

Zo namen de kleuters hun intrek in hun gloednieuw (héél fijn) gebouw, zitten de secretariaatsmedewerkers, zorgcoördinator en ikzelf in een nieuwe, lichte en aangename werkplek en zijn tal van klassen ook van het lager verhuisd van klaslokaal. Kortom… september was voor iedereen een nieuw begin. De omgevingswerken vorderen ook goed, bijna kunnen we de bouwwerken afronden. En of we “Geluksvogels” zijn (ons jaarthema 😊), jazeker!

Wist je trouwens al dat je op zaterdag 19/10 (tussen 14u-18u) onze vernieuwde school kunt komen bewonderen op de OPENDEURDAG? Kom gerust langs en breng nog tal van vrienden, kennissen, buren, familie mee… Iedereen welkom, wij zorgen voor een drankje en animatie!

Vanaf 21/10 zetten we de hoofdingang terug open (meer info later).

De nieuwe leerlingenraad is gekozen, leerlingen uit het 4de, 5de en 6de lj. denken mee, organiseren middagactiviteiten, brengen leuke en interessante ideeën aan. Leuk toch zo’n mee-denkende, creatieve en enthousiaste bende?

Het lager genoot reeds van hun sportdag en gingen met z’n allen wandelen en picknicken. De kleuters bezochten de reuzen in het dorp. Het waren voor groot en klein zéér leuke uitstappen en het zonnetje was van de partij, de pret kon niet op!

De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar kijken nu reeds uit naar hun 3-daagse boerderijklassen in Wortel en het 6de lj. trekt nog naar Blankenberge op zeeklassen. Het zullen voor al die klassen 3 toffe en leerrijke dagen worden. Veel plezier daar alvast! Bedankt aan de ouderraad voor de sponsoring van de bussen!

Samen met een aantal leerkrachten, de ouderraad en ikzelf, vergaderden we reeds de voorbije maand. Tal van onderwerpen werden samen besproken. Fijn om met deze enthousiaste groep van mensen te kunnen samenwerken.

Wist je trouwens dat:

  • de ouderraad ook een facebookgroep heeft? “Ouderraad Stedelijke Basisschool Eksaarde”
  • je vele foto’s van klasmomenten, activiteiten, uitstappen, menu van de week, kalender, data van de ouderraad, … kunt vinden op onze website? www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be

 

Veerle Bogaert

Directeur

 

Deze blogpost werd geplaatst op Thursday, September 26, 2019 om 09:29 door Eveline Van Acker onder Voorwoord.