Voorwoord oktober

Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

De eerste maand van het schooljaar is alweer bijna voorbij, de kinderen vonden ondertussen hun draai en plaatsje in de klas bij de juf of de meester. Alle ouders werden ook op de contactavond eind augustus uitgenodigd. De juffen en meesters besproken de klasthema’s, leermethodes, geplande uitstappen en nog zoveel meer… Het was een geslaagde en leerrijke avond.

Foto’s van activiteiten in de klas en/of uitstappen vind je voortaan niet meer in deze nieuwsbrief, maar zijn nog steeds te bekijken op onze website: www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be

(zie ook verder bij ‘Nieuws’)

“Samen bouwen aan de toekomst” is dit schooljaar ons jaarthema. Om de 14 dagen komt Bob de Bouwer langs op de onthaalmomenten van de kleuters en het lager. Verschillende activiteiten  werden reeds gepland, het wordt dus een spannend (bouw)jaar!

Ook de ouderraad vergaderde reeds samen met de directeur en een delegatie van de leerkrachten, de nieuwe leerlingenraad staken hun hoofden bij elkaar en kwamen met tal van ideeën, de leerkrachten plannen héél regelmatig een overleg, werkgroepen worden hernomen… Hier zit duidelijk nooit iemand stil…

Onze leerlingen en hun leerkrachten van het 6de leerjaar genoten van 3 prachtige dagen aan zee in Oostduinkerke. Ze kwamen terug met leuke en grappige verhalen. Het werden ongetwijfeld 3 leerrijke dagen die ze niet gauw zullen vergeten.

Ondertussen kunnen onze leerlingen van het 1ste leerjaar reeds dromen van hun 2-daagse (mét nachtje in een kasteel als echte prinsen en prinsessen) eind oktober.

En… ook dit jaar willen we met de hele school weer ons vlammetje bijdragen aan de warmste week van Music For Life. We gaan lopen, koekjes bakken en fietsen… (zie brief)

Ons schooljaar zit boordevol fijne, leuke, creatieve en leerrijke  ideeën, gaan jullie mee de uitdaging aan?

 

Veerle Bogaert

Directeur

Deze blogpost werd geplaatst op Thursday, September 28, 2017 om 11:25 door Rodney Bracke onder Mededeling en Voorwoord.