Voorwoord november

Aan de leerlingen, ouders en sympathisanten

 

De voorbije weken konden vele klassen samen genieten van leuke en leerrijke activiteiten. Dierendag, uitstappen met de klas, de kleuters die samen naar het bos gingen, de voorbije techniekweek. De “stoelendans for life” en de koekjesverkoop waren een groot succes. De ouderraad organiseert ook nog in de maand december een “soep for life” (info volgt later). In december maken we de opbrengst bekend en gaan we al fietsend de winst afgeven in Puyenbroeck (Mucic for Life) voor de goede doelen: Alderande en het Kinderkankerfonds. Bedankt iedereen om jullie grote hart te tonen.

De afbraak- en grondwerken voor de nieuwbouw zijn al vlot gevorderd. Elke dag zien we een grote vooruitgang. We kijken alvast uit naar de verdere bouwwerken.

Onze leerlingenraad werd verkozen, een fijne groep van jongens en meisjes uit het 4de, 5de en 6de lj., zij denken mee en werken tal van activiteiten uit voor de medeleerlingen.

Na de herfstvakantie trekken ook de leerlingen en leerkrachten van het 5de en 6de lj. op 3-daagse (7-8-9/11/2018) naar Brugge en Ieper. Het worden gegarandeerd 3 schitterende, fijne en leerrijke dagen. Veel plezier jongens en meisjes daar! De ouderraad sponsort de bus van deze meerdaagse, waarvoor hartelijk dank!

Onze fluo-actie gaat ook weer van start (5/11/2018-01/03/2019). We zorgen dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer, tijdens de donkere periode die op komst is! Er zullen op regelmatige tijdstippen prikacties zijn. Wie een fluo-hesje, helm (op de fiets) draagt, … kan een sticker verdienen voor een leuke activiteit . Want zichtbaar zijn in het verkeer vinden we héél belangrijk! Kom alvast op maandag 5/11 in fluo naar school, zo zetten we deze zichtbaarheidsactie ‘Helm Op Fluo Top’ ludiek in! (Zie ook brief: “Zichtbaarheidsactie”)

Welkom aan de nieuwe instappertjes op 5/11: Bauwens Kato, De Maesschalck Lewis, Lamont Rosanne, Kabli Ali Abdul Wali. We hopen dat jullie een fijne tijd hebben op onze school.

De ouderraad organiseert op zaterdag 17/11 een gezellige herfstavond, allen daarheen (zie brief ouderraad).

Op zondag 25/11 zorgen we alweer voor een sintontbijt (brief inschrijving volgt na de vakantie). Het ontbijt wordt thuis geleverd, alvast héél erg bedankt voor jullie sponsoring en smakelijk!

Houden jullie ook onze website in de gaten? www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be Je vindt er tal van foto’s, de menu, nieuwtjes.

Like ook de facebookpagina van de ouderraad (Ouderraad Stedelijke Basisschool Eksaarde), zo ben je ook op de hoogte van hun leuke initiatieven!

De herfstvakantie staat voor de deur… even een welverdiende ontspanning voor iedereen.

Veerle Bogaert

Directeur

Deze blogpost werd geplaatst op Thursday, October 25, 2018 om 11:26 door Rodney Bracke onder Voorwoord.