Voorwoord juni 2019

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten,

De laatste maand van dit schooljaar staat voor de deur. Het werd een jaar vol leerrijke lessen, activiteiten en uitstappen.  Maar ook héél veel bouwen en verbouwen, de eindsprint is nu op alle gebied ingezet. Het administratieve gebouw zal (als alles volgens plan verloopt), nog worden ingenomen eind juni. De verhuis van de kleuterklassen staat nog steeds ingepland voor eind augustus. Laat ons duimen, het wordt alvast spannend…

Ook binnen ons leerkrachtenteam stonden we voor een unicum… maar liefst 7 leerkrachten werden dit jaar papa of mama. Proficiat aan de kersverse ouders. Van een echte babyboom gesproken.

De voorbije maand, genoten onze kleuters van hun schoolreis, de peuters en het lager trekken er nog deze maand op uit. Ook de sportdag komt er nog aan voor al onze leerlingen. Nog even en ze mogen hun sportieve talenten laten bewonderen.

Met de hele school namen we deel aan de zwerfvuilactie van IDM. De school en de buurt werd netjes gemaakt door onze kleuters en leerlingen.

Binnenkort worden er ook nog in het lager proefjes afgewerkt. Onze leerlingen van het 6de lj. nemen tevens deel aan de OVSG-proeven en worden dan ook samen met de ouders uitgenodigd op woensdag 26/6 om 19u voor de uitreiking van de getuigschriften. De receptie wordt aangeboden door onze ouderraad, waarvoor dank! (Brief uitnodiging volgt)

Dank ook aan iedereen die een extra inspanning deed om tijdens de verkeersvrije week zoveel mogelijk de auto aan de kant te laten staan.

Het laatste peutertje voor dit schooljaar huppelt maandag 3/6  onze school binnen. Welkom aan Juliette Sercu.

Aan iedereen die dit jaar mee “bouwde” aan een fijn schooljaar… kleuters, leerlingen, ouders, grootouders, leerkrachten, zorgteam, secretariaat, poets- en keukenpersoneel, opvang, ouderraad, school- en stadsbestuur, stadsdiensten, het architectenbureau en de bouwfirma, … bedankt voor jullie enorme inzet. Dankzij jullie werd het een jaar met een sterke fundering, ongetwijfeld ook binnenkort gegarandeerd een prachtige administratieve ruimte en een schitterend kleuterpaviljoen als gevolg.

De maand juni wordt nog een drukke maand, de eindstreep is in zicht, maar we gaan er nog met volle moed tegenaan.

PS In de loop van juni krijgen jullie nog de brief met de laatste afspraken (juni) en reeds een aantal data voor komend schooljaar.

Veerle Bogaert

Deze blogpost werd geplaatst op Monday, June 3, 2019 om 13:00 door Eveline Van Acker onder Voorwoord.