Voorwoord juni 2015

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten,

We gaan alweer de laatste maand van dit schooljaar in, de maand juni waar er nog héél wat activiteiten staan gepland. En tussen al die drukte in, zijn we ook reeds volop begonnen aan de voorbereidingen van volgend schooljaar. Wat gaat de tijd toch snel…

In mei trok het 2de leerjaar voor 3 dagen op kunstklassen naar Dikkele. Het waren ongelooflijke fijne en leerrijke dagen. Als tevreden, kleine kunstenaars keerden ze dan ook terug.

We namen ook deel aan de zwerfvuilactie van IDM. De school en de hele buurt werd netjes gemaakt door onze kleuters en leerlingen. De appel als beloning smaakte!

Onze eerste communicantjes waren deze maand aan de beurt, zij straalden op hùn dag!

De leerlingen van het lager beleefden hun sportieve dag. Een spelparcours op de speelplaats, een  manège en een sportcentrum stonden op het programma.

Onze kleuters kunnen alweer terugblikken op een leuke schoolreis in het Boudewijnpark.

Met de leerkrachten trokken we op uitstap naar Gent. Héél wat historisch en cultureels stond op het programma. Ook voor ons werd dit een leerrijke dag.

Ook foto’s van andere uitstappen zoals de doe-aan-sportbeurs (6de), de verkeershappening (5de), rollebolle (2de kl), boerderijbezoek (1ste kl), Brussel (5de ), markt (3de kl),… kunnen jullie op onze website bewonderen: www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be

Welkom aan 2 nieuwe leerlingen: Angelita uit de 1steklB en Ayko in het 3de lj. A

De verkeersvrije week komt eraan! Van 1 tot en met 5/6 nemen we deel aan de actie: “sam de verkeersslang”. Kom zoveel mogelijk die week te voet, met de fiets of al carpoolend naar school. Je wordt hiervoor beloond.

Na het succes van vorig jaar en op vraag van de leerlingen, organiseren we ook dit jaar weer een 2dehandsmarkt op school.  Op vrijdag 5/6 tussen 15u30 en 18u, wordt het alweer een gezellige bedrijvigheid!

Onze peuters gaan nog op schoolreis naar het Bospark, de sportdag voor de kleuters komt eraan en het lager kijkt ook nog uit naar hun schoolreis.

In juni worden er in het lager nog proefjes afgewerkt.

Onze leerlingen van het 6de lj. nemen deel aan de OVSG-proeven en worden dan ook uitgenodigd op woensdag 24/6 voor de uitreiking van de getuigschriften. De receptie wordt hun aangeboden door onze ouderraad.

De oudercontacten staan gepland op maandag 29/6 en dinsdag 30/6.

“Niemand kan leven zonder te dromen” was ons jaarthema voor dit schooljaar… Maar alvast kunnen we zeggen dat veel van onze dromen dit schooljaar zijn uitgekomen. Daarom ook aan iedereen (leerlingen, ouders, grootouders, leerkrachten, zorgteam, secretariaat, poets- en keukenpersoneel, opvang, ouderraad, stadsbestuur, stadsdiensten en nog zoveel anderen die gedurende het voorbije jaar hierbij betrokken waren, een ferme DANKJEWEL!

Juni wordt nog een drukke maand, maar we gaan er met volle moed tegenaan. De eindstreep is in zicht.

 

Veerle Bogaert

Directeur

Deze blogpost werd geplaatst op Monday, June 1, 2015 om 16:40 door Marie Van Aert onder Ongecategoriseerd.