Voorwoord december 2020

Beste ouders,

 

Zal ik dadelijk met de deur in huis vallen en ‘het’ benoemen met de woorden van ons jaarthema? “Het is maar hoe je het bekijkt”?

Ja, we trachten deze COVID-periode op school steeds positief te benaderen. We doen er alles aan om het veilig en werkbaar te houden. Dat iedereen zo gezond mogelijk blijft is nu écht wel prioritair.

Helaas moeten we toch weer een aantal zaken schrappen. Uitstappen, zwemmen, worden voor onbepaalde duur opgeschort.

De scholen gaan langer dicht in de herfstvakantie… (9-10/11/2020). Indien er zich nog verdere wijzigingen zouden voordoen, dan communiceren we weer.

Maar… we blijven als team veerkrachtig en zorgen voor een warm nest voor al onze kleuters en leerlingen!

 

De voorbije weken genoten vele klassen nog van allerlei uitstappen: naar het bos (kleuters), dierendag, toneel (3 en 4 lj.), 3-daagse naar Ieper en Brugge (5-6 lj.)… kortom, tal van leuke en leerrijke activiteiten.

(Uitstappen worden vanaf heden opgeschort voor onbepaalde duur)

 

De onderwijsinspectie bezocht onze school op 15 en 16 oktober. Ook jullie ouders en leerlingen (4-5-6 lj. ) namen deel aan bevragingen, waarvoor dank! We ontvingen nadien een positief rapport, een fijne bevestiging voor de hele school!

 

Welkom aan de nieuwe instappertjes op 12/11: Ian Belderbos, Seppe Bauwens, Ella De Bisschop, Cédric De Witte, Kai Verkerke en Laura Valkenaere.

We hopen dat jullie een fijne tijd hebben op onze school.

 

De ouderraad zorgde voor een gezonde snack. Zij verkochten maar liefst 444 kilo appelen en 266 kilo peren. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar jullie kinderen (aankoop van allerlei materiaal).

 

Op zondag 29/11 kunnen jullie naar jaarlijkse gewoonte ook weer smullen van een heerlijk (coronaproof) sintontbijt. Het ontbijt kan op school worden afgehaald of wordt thuis geleverd. Alvast héél erg bedankt voor jullie sponsoring en smakelijk! (Inschrijving volgt nog via Gimme)

 

Onze fluo-actie gaat ook weer van start (12/11/2020 tot en met 12/02/2021). We zorgen dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer, tijdens de donkere periode die op komst is! Er zullen op regelmatige tijdstippen prikacties zijn. Wie een fluo-hesje, helm (op de fiets) draagt, … kan een sticker verdienen voor een leuke activiteit . Want zichtbaar zijn in het verkeer vinden we héél belangrijk! (Zie ook brief: “Zichtbaarheidsactie: Helm Op Fluo Top” op Gimme)

 

Houden jullie ook onze website in de gaten? www.stedelijkbaisonderwijslokeren.be Je vindt er tal van foto’s, de menu, nieuwtjes.

Like ook de facebookpagina van de school/ouderraad (Stedelijke Basisschool Eksaarde), zo ben je ook op de hoogte van allerlei activiteiten!

 

Fijne herfstvakantie en hou het gezond!

Veerle Bogaert

Directeur

 

Deze blogpost werd geplaatst op Monday, December 14, 2020 om 10:00 door Eveline Van Acker onder Voorwoord.