6e lj: Huisdierentocht

Vandaag gingen we op huisdierentocht. Als eerste gingen we bij mijn cavia's Flash en Stamper. We moesten uitleg geven over onze dieren. Wat ze eten, hoe ze leven, hoe oud ze zijn, typische kenmerken en ga maar door.

Daarna gingen we naar de kippen van Lenn: Kip Curry en Vol au vent. Het zijn speciale kippen. Kip Curry heeft precies een Fellani-pruik op. Ze zijn ongeveer 1 jaar.

Toen gingen we naar de cavia's van Fien: Lola en Liza. Het zijn lieve, schattige cavia's, zoals de mijne. Wie wou mocht ze vastnemen en aaien. Ze bleven heel rustig. Lola kon een trucje: op 2 pootjes staan, heel cool!

Daarna stapten we naar Noor. Noor heeft 3 kippen: Joepie, Ellie en Stipje. Ze heeft ook een kat Fiona.

De volgende bestemming was Lot. Lot heeft een grote hond Gust, een Belgische bouvier. Ze heeft ook 3 kippen Tik, Tak en Tok. En ook nog 3 vissen Bliep, Bloep en Blub. De laatste post was bij Robbe. Hij heeft een schattige hond Diva. De oma van Robbe had ook wat lekkers klaargezet, een goeie afsluiter dus! Daarna wandelden we terug naar de school, spijtig want het was zo leuk! Ik vond het een toffe tocht.    

Bengt, 6de leerjaar