Voorwoord november

October 25, 2018

Aan de leerlingen, ouders en sympathisanten

 

De voorbije weken konden vele klassen samen genieten van leuke en leerrijke activiteiten. Dierendag, uitstappen met de klas, de kleuters die samen naar het bos gingen, de voorbije techniekweek. De “stoelendans for life” en de koekjesverkoop waren een groot succes. De ouderraad organiseert ook nog in de maand december een “soep for life” (info volgt later). In december maken we de opbrengst bekend en gaan we al fietsend de winst afgeven in Puyenbroeck (Mucic for Life) voor de goede doelen: Alderande en het Kinderkankerfonds. Bedankt iedereen om jullie grote hart te tonen.

De afbraak- en grondwerken voor de nieuwbouw zijn al vlot gevorderd. Elke dag zien we een grote vooruitgang. We kijken alvast uit naar de verdere bouwwerken.

Onze leerlingenraad werd verkozen, een fijne groep van jongens en meisjes uit het 4de, 5de en 6de lj., zij denken mee en werken tal van activiteiten uit voor de medeleerlingen.

Na de herfstvakantie trekken ook de leerlingen en leerkrachten van het 5de en 6de lj. op 3-daagse (7-8-9/11/2018) naar Brugge en Ieper. Het worden gegarandeerd 3 schitterende, fijne en leerrijke dagen. Veel plezier jongens en meisjes daar! De ouderraad sponsort de bus van deze meerdaagse, waarvoor hartelijk dank!

Onze fluo-actie gaat ook weer van start (5/11/2018-01/03/2019). We zorgen dat we goed zichtbaar zijn in het verkeer, tijdens de donkere periode die op komst is! Er zullen op regelmatige tijdstippen prikacties zijn. Wie een fluo-hesje, helm (op de fiets) draagt, … kan een sticker verdienen voor een leuke activiteit . Want zichtbaar zijn in het verkeer vinden we héél belangrijk! Kom alvast op maandag 5/11 in fluo naar school, zo zetten we deze zichtbaarheidsactie ‘Helm Op Fluo Top’ ludiek in! (Zie ook brief: “Zichtbaarheidsactie”)

Welkom aan de nieuwe instappertjes op 5/11: Bauwens Kato, De Maesschalck Lewis, Lamont Rosanne, Kabli Ali Abdul Wali. We hopen dat jullie een fijne tijd hebben op onze school.

De ouderraad organiseert op zaterdag 17/11 een gezellige herfstavond, allen daarheen (zie brief ouderraad).

Op zondag 25/11 zorgen we alweer voor een sintontbijt (brief inschrijving volgt na de vakantie). Het ontbijt wordt thuis geleverd, alvast héél erg bedankt voor jullie sponsoring en smakelijk!

Houden jullie ook onze website in de gaten? www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be Je vindt er tal van foto’s, de menu, nieuwtjes.

Like ook de facebookpagina van de ouderraad (Ouderraad Stedelijke Basisschool Eksaarde), zo ben je ook op de hoogte van hun leuke initiatieven!

De herfstvakantie staat voor de deur… even een welverdiende ontspanning voor iedereen.

Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Voorwoord door Rodney Bracke

Gewijzigde ingang tijdens de bouwwerken

August 30, 2018

Zoals jullie merken wordt de toegang aan de Dam afgesloten tijdens de bouwwerken. De fietsers (lager) worden gevraagd om de toegang langs de sporthal (Muylaertstraat) te gebruiken. Aan de voetgangers (lager) + kleuters (voetgangers en fietsers) wordt gevraagd om langs de opvang/3delj. te komen.

 

Tijdens de bouwwerken wordt er ook een deel van onze speelplaatsen afgesloten (zie plan).

 

 

MOGEN WE MET AANDRANG EN VOOR IEDERS VEILIGHEID VRAGEN OM STEEDS AAN DE POORT TE WACHTEN TOT DE LEERKRACHT VAN TOEZICHT DEZE OPENT OM 8U10, 12U, 15U20 EN DE SCHOOL VOORAF NIET ONNODIG TE BETREDEN! BEDANKT VOOR JULLIE BEGRIP.

Gepost in Mededeling en Schoolnieuws door Rodney Bracke

Overlijden

November 13, 2018

mevrouw Elza Goossens, overgrootmoeder van Nolan Spitaels (1A)

Onze oprechte deelneming.

Gepost in Overlijden door Marie Van Aert

Geboorte:

November 6, 2018

Mila Bauwens, zusje van Amber (5B), Mateo (1B) en Kato (1KA)

Van harte proficiat!

Gepost in Ongecategoriseerd door Marie Van Aert

Schoolpoort

October 25, 2018

Aan elke schoolpoort kan het bij het einde van de schooldag wel al eens druk zijn, ook aan onze school! Denk jij eraan dat het 15 min na het eindigen van de lessen al héél wat rustiger is en dat het ophalen van je kind(eren) dan ook veel vlotter én veiliger verloopt?

Met aandrang vragen we, om de veiligheid van onze voetgangers en fietsers te garanderen, niet te parkeren aan de sporthal. (Deze parking is enkel voor personeel) Zo kunnen onze kinderen veilig en vlot te voet of met de fiets onze school verlaten.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Nieuw GSM nummer directie

October 25, 2018

Mevr. Veerle heeft een nieuw GSM nummer. Indien u haar dringend moet contacteren kan dat via 0468/121811

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Einde verzendkostvrije bestelperiode schoolfoto's

October 25, 2018

Beste ouders,

Mogen wij u er aan herinneren dat zondag 28.10.2018 de verzendkost vrije periode voor het bestellen van de schoolfoto’s afloopt.
Dus ouders, grootouders, vrienden of familie die hier nog graag gebruik van willen maken, kunnen dat nog tot en met zondag doen. 
Bestellingen die gebeuren na 28.10.2018 zullen rechtstreeks naar het adres van de besteller verstuurd worden. Hiervoor zal er een verzendkost worden aangerekend.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Geboorte:

October 25, 2018

Juliette, dochtertje van juf Charlotte Snauwaert (1elj)

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Rodney Bracke

Voorwoord oktober

September 27, 2018

Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

De start van het schooljaar ligt alweer een maand achter ons. Iedereen heeft ondertussen zijn of haar stekje gevonden bij de juf of de meester. Vele ouders kwamen ook langs op de infoavond eind augustus. De juffen en meesters besproken de klasthema’s, leermethodes, geplande uitstappen en nog zoveel meer… Het was een geslaagde en leerrijke avond.

Foto’s van activiteiten in de klas en/of uitstappen zullen regelmatig te vinden zijn op onze website: www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be

De eerste schooldag bracht ook tal van veranderingen mee. Door de start van de nieuwbouw (toegang Dam werd afgesloten), waren we genoodzaakt om onze hoofdtoegang tot de school te wijzigen.

Al onze kleuters en leerlingen gebruiken nu tijdens de duur van de werken de toegang langs de sporthal en het uilennestje (beiden Muylaertstraat).

Graag de parking aan de sporthal vrijhouden voor personeel en in het belang van de veiligheid van onze voetgangers en fietsers. Ouders kunnen parkeren achter de sporthal (oprit aan het uilennestje). Ook daar graag de veiligheid van iedereen respecteren.

Nog een gouden tip: kom gerust je kleuter of leerling afhalen een kwartiertje na schooltijd, dan is de drukte al verdwenen aan de schoolpoort! J

Ook de ouderraad vergaderde reeds samen met een delegatie van leerkrachten en ikzelf, de nieuwe leerlingenraad wordt binnenkort verkozen, de leerkrachten plannen héél regelmatig een overleg, werkgroepen worden hernomen… hier wordt duidelijk niet stilgezeten.

Ben je trouwens al lid van de facebookgroep van de ouderraad? ‘Ouderraad Stedelijke Basisschool Eksaarde’

Op donderdag 27/9 vond de ‘Eerste steenlegging’ van onze nieuwbouw plaats. De burgemeester, schepen van onderwijs, tal van genodigden, kleuters, leerlingen en personeel gaven samen het startschot. We kijken alvast uit naar dit bouwproject de komende maanden.

In de week van 8-12/10 gaat de ‘Stoelendans for life’ door op onze school. (Zie ook brief die de kleuters en leerlingen reeds meekregen). Ook (groot)ouders worden uitgenodigd om deel te nemen tijdens het slotmoment van vrijdag 12/10 om 16u.

Ook de koekjesverkoop (zie brief leerlingen lager) gaat dit jaar weer door. Alle winst van de stoelendans en de koekjesverkoop gaat naar de goede doelen Alderande en het Kinderkankerfonds. Tijdens de warmste week van ‘Music for Life’  in december, zullen we met de klassen van het 3-4-5-6delj. naar Wachtebeke fietsen en het geld overhandigen.

Mevr. Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Voorwoord door Rodney Bracke

Digitale nieuwsbrief

September 27, 2018

Deze maand ontvangen alle leerlingen nog éénmalig een papieren exemplaar van de nieuwsbrief.
Vanaf volgende maand wordt hij digitaal gezonden naar de mailadressen opgegeven begin schooljaar. U kan zich nog aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via rodney.bracke@lokeren.be

Ouders die doorgaven een papieren exemplaar te willen ontvangen zullen deze nog steeds op papier krijgen.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke