Overlijdensbericht:

March 13, 2018

De heer Eddie Poppe, overgrootvader van Hannah en Ruben De Maesschalck (5B)

Onze oprechte deelneming

Gepost in Overlijden door Marie Van Aert

Voorwoord maart

March 1, 2018

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten

 

Stilaan begint de organisatie voor het komende grootouder- en schoolfeest: “Zeg het met boeken”  van 16-17/3/2018 vorm te krijgen. Muziek galmt hier en daar reeds door de gangen en wordt er duchtig geoefend voor de dansjes. In elke klas wordt kledij bij elkaar gezocht of kledingstukken genaaid. Nog even geduld… maar op vrijdag 16/3 staat het grootouderfeest op het programma. We starten stipt om 13u30 met een tas koffie (en natuurlijk is er iets lekkers bij). Om 15u volgt voor de grootouders het optreden van de klassen. Later die avond is er nog  een heus eetfestijn voor iedereen en gratis animatie voor de kinderen.

Op zaterdag 17/3 starten we dan om 10u30 met het optreden, aansluitend het eetfestijn en daarna kan ook groot en klein zich vermaken met allerlei spelletjes en animatie.

Mogen we met aandrang vragen, om iedereen de kans te geven de kinderen aan het werk te zien, slechts 1 voorstelling bij te wonen? (vrijdag of zaterdag).

Iedereen welkom op ons grootouder- en schoolfeest, wij kijken er alvast naar uit! Jullie ook?

Bezoeken jullie ook regelmatig onze website (www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be) van de school? Daar vinden jullie mededelingen, foto’s, menu van de week,…

De ouderraad heeft ook een facebookpagina: Ouderraad Stedelijke Basisschool Eksaarde.

 

Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Mededeling en Voorwoord door Rodney Bracke

Op tijd op school

March 1, 2018

Het is fijn dat al onze kleuters en leerlingen tijdig aanwezig zijn op school. Zo missen ze het kringgesprek of een lesje wiskunde, taal,… niet! Ook de juffen en meesters vinden het reuzefijn om de lessen te beginnen zonder steeds gestoord te worden. Bedankt om op tijd te zijn!

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Parkeren aan de schoolpoort

March 1, 2018

Voor en na de schooluren kan het aan elke schoolpoort wel eens druk zijn. Daarom vragen we steeds om extra voorzichtig te zijn voor de veiligheid van onze kinderen.

Parkeer ook aan onze school (en sporthal) enkel waar het is toegelaten en wees uiterst alert voor voetgangers en fietsers.

Om de drukte na school te vermijden geven we jullie mee dat je de kinderen kunt ophalen op woensdag tot 12u30 (wie opvang nodig heeft op woensdagnamiddag kan steeds bij Patjoepel terecht 09/279.58.24) en alle andere weekdagen tot 16u (daarna begint de avondopvang).

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Geen zwemmen

March 1, 2018

Omwille van verbouwingen aan het zwembad het komende jaar kunnen er tijdens de maanden maart en april geen zwemmenlessen doorgaan. Verdere opties worden nog bekeken.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Pedagogische studiedag: geen school

March 1, 2018

Op woensdag 14 maart vindt een pedagogische studiedag plaats voor onze leerkrachten.
Op die dag is er geen school voor de kinderen.

Gepost in Overlijden en Schoolnieuws door Rodney Bracke

Geboorte:

February 20, 2018

Noé, zusje van Nyo Buyse (2 Kl)
Maya Zoey, zusje van Luis Emil (1klA) en Liam Noah (1klB)

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Marie Van Aert

Voorwoord februari

February 9, 2018

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten,

De maand januari loopt op zijn einde. Kleuters, leerlingen en het hele schoolteam zijn het nieuwe jaar 2018 weer met heel veel enthousiasme gestart. Volgende week maken we ons op voor het carnavalsfeest op onze school en lopen de oudste leerlingen (4-5-6de lj.) mee in de kindercarnavalstoet op 9/2 in het centrum van Lokeren. Ondertussen zijn we reeds volop bezig met de voorbereidingen voor het grootouderfeest (vrijdag 16/3) en het schoolfeest van zaterdag 17/3. We ontvangen dit jaar de grootouders op vrijdag om 13u30 voor koffie en wat lekkers, het optreden start om 15u! Alle info hierover krijgen jullie binnenkort!

Op maandag 8/1 mochten we alweer nieuwe instappers verwelkomen: Helena Bracke en Alek Cygan. Maandag 19/2 staat Helena De Vuyst reeds te trappelen om te starten in onze school. Welkom kleine peuters!

Het gezond ontbijt van woensdag 17/1 was weer héél lekker! Meer dan 350 kleuters, leerlingen en leerkrachten genoten van die gezonde ontbijttafel, en… of het smaakte! Graag dan ook hiervoor een dankwoordje aan de vele ouders, ouderraad voor jullie helpende handen en de sponsors voor hun gulle giften.

Op woensdag 31/1 worden er traditioneel ook weer honderden wafels gebakken (en ze waren heerlijk!), ook hiervoor een welgemeende dank-je-wel!

 

Op zaterdag 24/2 organiseert onze ouderraad een quiz in het Gildenhuis in Eksaarde. Dit wordt weer een fijne avond!

 

In de maand februari (5-9/2) staat voor de hele school de ‘vriendjesweek = goeie morgen week’, nog op het programma, dikke truiendag op 6/2, vieren we carnaval op 9/2 en genieten we van de krokusvakantie (12-16/2).

 

Het wordt weer een leuke maand boordevol leerrijke activiteiten en uitstappen. Fijn toch?

 

Wist je ook, dat je tal van foto’s terug kunt vinden op de website van de school? www.stedelijkbasisonderwijslokeren.be→doorklikken naar: Stedelijke Basisschool Eksaarde

Ook de ouderraad post regelmatig nieuws en foto’s op hun facebookpagina. Facebook→Ouderraad Stedelijke Basisschool Eksaarde. Ga alvast eens een kijkje nemen.

 

PS Gisteren (31/1) werd ik door de kleuters, leerlingen, leerkrachten, ouders en ouderraad verrast met bloemen, honderden post-its op mijn bureau, lieve woorden, lekkernijen, foto’s, bezoekjes, … op de dag van de directeur. Héél erg bedankt, het is écht fijn om op deze school directeur te zijn!

 

Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Mededeling en Voorwoord door Rodney Bracke

Schoolfeest 2018

February 9, 2018

Alle info & inschrijvingsformulieren vindt u op onze website rechts in de navigatiebalk onder ***schoolfeest 2018***

Gepost in Mededeling en Schoolnieuws door Rodney Bracke

Overlijdensberichten

February 6, 2018

De heer Gilbert Pieters, grootvader van Yaro (5B) en Yuna (3B) Pieters

Mevrouw Maria Marchand, overgrootmoeder van Benthe Baeyens (3KB)

Mevrouw Hermine Cornelis, overgrootmoeder van Dries Van Cauwenberghe (3KB)

Onze oprechte deelneming

Gepost in Overlijden door Marie Van Aert