Geboorte:

June 21, 2018

Otis, broertje van Ilano Rogiers (1KA)

Amaro, broertje van Guadalupe (1KA) en Angelita Pernia Toro (1A) 

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Marie Van Aert

Voorwoord juni

May 31, 2018

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten,

 

Stilaan komt het einde van het schooljaar dichterbij, we zitten in de eindsprint… Hopelijk halen ook al onze kleuters en leerlingen net als onze Rode Duivels eind juni een schitterend resultaat!

De kleuters genoten van hun schoolreis naar Boudewijn Seapark, met de bus naar Brugge was al een hele belevenis. Het werd een héél fijne dag, vol kleuterplezier.

De laatste peuters stapten na Hemelvaart nog de peuterklas binnen. Welkom Mylo Tjen Conserière en Illano Rogiers op onze school!

Het 2de lj. trok op kunstklassen naar Dikkele, ze beleefden er 3 fantastische, leuke en leerrijke dagen. Tijdens deze verkeersvrije week (28/5-1/6) laten velen de auto aan de kant staan om de fiets te nemen. Sam de Verkeersslang vindt dit héél erg leuk en zorgt dan ook af en toe voor een extraatje.

Op vrijdag 25/5  trokken de leerlingen van het lager hun sportieve kledij aan en werd er duchtig gesport in Puyenbroeck.

Met de hele school nemen we ook deel aan de zwerfvuilactie van IDM (1/6). Samen zorgen we voor een nette schoolomgeving.

Op zondag 10/6 wensen we alle papa's een fijne vaderdag!

De maand juni wordt nog een maand van schoolreizen  lager (5/6) en peuters (13/6) en sportdag voor onze kleuters (5/6).  De leerlingen van het lager maken nog proefjes en de leerlingen van het 6de lj. nemen deel aan de OVSG-proeven. De eindrapporten zijn voorzien voor woensdag 27/6 en ook die dag nemen we afscheid van onze leerlingen van het 6de lj., gevolgd door een receptie. Op donderdag 28/6 en vrijdag 29/6 staan de oudercontacten nog op het programma (uitnodiging volgt).  De school eindigt op vrijdag 29/6 om 12u.

De ouderraad organiseert nog op zaterdag 23/6 een kinderfuif op onze school.  Allen daarheen!

 

Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Voorwoord door Rodney Bracke

Wijzigen levensbeschouwing - vóór 30 juni

May 31, 2018

Beste ouders, 

Indien uw kind in de loop van zijn/haar lagere schoolcarrière wenst te wijzigen van levensbeschouwing kan dit enkel via een aanvraagformulier dat u kan bekomen op het secretariaat en moet indienen vóór 30 juni van het lopende schooljaar.

De eventuele wijziging wordt dan toegepast met ingang van 1 september het volgende schooljaar.

Wijzigingen gedurende het schooljaar worden niet toegestaan.  (deze regel wordt opgelegd door de Vlaamse regering)

Dank voor uw begrip.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Donderdag 7 juni geen gekookt eten.

May 31, 2018

Donderdag 7 juni kan er uitzonderlijk geen gekookt eten worden gegeven op school. Wie blijft eten dient zijn/haar eigen boterhammetjes mee te brengen.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Data schooljaar 2018 - 2019

May 31, 2018

Volgende data zijn reeds gekend voor schooljaar 2018 - 2019:

12/5/2019: Eerste Communie
19/5/2019: Plechtige communie

De data van het Lentefeest en Feest van de Vrijzinnige jeugd zijn nog niet gekend.

Gepost in Schoolnieuws door Rodney Bracke

Overlijdensbericht:

May 31, 2018

De heer Marc Van Couwenberghe, papa van Dries (3 klB)
De heer Marc Vervaet, broer van Rita Vervaet (poetsvrouw).

Onze oprechte deelneming

Gepost in Overlijden door Marie Van Aert

Bevraging over lezen

May 17, 2018

Beste ouders,


Dit schooljaar vroegen wij jullie om een bevraging in te vullen i.v.m. met leesgedrag van onze lagere schoolkinderen.  Graag geven wij jullie enkele resultaten vanuit de bevraging mee.

66,2% van onze ouders vulden de bevraging in, waarvoor dank.

69% van onze leerlingen leest heel graag tot graag. 73% van die kinderen leest meer dan 1 boek per maand.

Bij 60% van onze leerlingen is lezen ook een belangrijke activiteit thuis en lezen de ouders vaak.

Onze leerlingen lezen hoofdzakelijk boeken van thuis, van de school of van de openbare bibliotheek.  40% van de leerlingen gaat 1 keer of meer per maand naar de bibliotheek, meestal met de ouders.

Avonturenverhalen, fantasieverhalen en informatieve boeken worden het liefst gelezen.  Vaak kiezen kinderen deze boeken omdat de kaft leuk is, omdat de korte inhoud hen nieuwsgierig maakt of omdat het moet van de school of de ouders.

Hoe jonger onze kinderen zijn hoe vaker de ouders hen voorlezen.

60% van onze ouders maakt vaak tijd om samen met hun kind te lezen.

Lezen staat dit jaar in de focus op school, dit wil zeggen dat wij er op school extra tijd voor maken. 77% van onze ouders merkt echter geen verschil in het leesgedrag thuis.

Op school hebben wij heel wat initiatieven genomen om de kinderen tot lezen te brengen. Wij brachten de ouders daar dit schooljaar, via een brief, van op de hoogte.

69% van onze ouders geeft aan dat ze op de hoogte zijn dat er een wisselkar is op school. (Bij de wisselkar kunnen de kinderen een boek van thuis binnen brengen en nemen een ander boek mee)

52% van onze ouders geeft aan dat ze op de hoogte zijn van de winkelkar. De leerlingen kunnen de boeken uit de winkelkar tijdens de speeltijden, bij mooi weer, buiten lezen of over de middag binnen bij regenweer.

81% van onze ouders geeft aan dat ze weten dat er elke maand een boekenbox van de bibliotheek in de klas is.


Verder kregen we heel wat leuke tips om ons leesonderwijs nog aantrekkelijker te maken. De leukste zijn:

  • voorlezen in de klas

  • een bonussysteem voor het lezen van boeken

  • momenten inlassen zodat kinderen over boeken kunnen vertellen

  • vrij lezen zonder taak

  • bij regenweer: binnen lezen (dit hebben we ondertussen reeds toegepast)


Wij nemen al jullie opmerkingen, tips graag ter harte en gaan verder met ons leesonderwijs aan de slag.

Wij willen jullie alvast meegeven dat we volgend schooljaar in het eerste leerjaar van start gaan met ‘zoemend lezen’.Wat is zoemend lezen?

Zoemend lezen is een leesstrategie om te komen tot correct en vlot lezen. de kinderen lezen het woord met verlengde klankwaarde. Het leesproces wordt niet onderbroken.

Bijv.: mmmaaaan. Het is niet zo dat zoemend lezen een speciale vaardigheid vereist om de klanken uit te spreken. Waar het om gaat, is dat de kinderen rustig de tijd nemen wanneer ze de klanken uitspreken zonder ze op te gaan breken in aparte stukjes.


Waarom is zoemend lezen belangrijk?

Zoemend lezen staat dichter bij het direct lezen dan het spellend lezen. Als een leerkracht het lezen spellend voordoet (dus ‘hakt en plakt’), leren kinderen spellend lezen aan. Het doel is dat kinderen correct en vlot kunnen lezen. Door niet vast te houden aan het hakken en plakken, zetten leerlingen sneller de stap naar het direct lezen van groepen letters die ze al kennen. Bovendien voorkomen we op deze manier dat kinderen hardnekkig gaan spellen


Vriendelijke groeten,


directie en het zorgteam

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Voorwoord mei

May 5, 2018

Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, 

De paasvakantie is alweer achter de rug, het laatste trimester van dit schooljaar is ingezet. In de komende 2 maanden van het schooljaar staan er nog héél wat klasactiviteiten op het programma. Ook naar de sportdag en de schoolreis voor de kleuters en het lager kijken we reeds uit. 

Op zondag 6 mei vieren de leerlingen van het 1ste lj. (Rooms katholieke godsdienst) hun Eerste Communie. Proficiat aan de feestelingen! 

En zondag 13 mei wensen we natuurlijk alle mama’s een fantastische moederdag toe!

Op maandag 14 mei verwelkomen we onze laatste peuters voor dit schoojlaar. Welkom Mylo Tjen Conserière en Illano Rogiers. 

De leerlingen van het 2de leerjaar trekken van woensdag 16/5 t.e.m. Vrijdag 18/5 naar Dikkele. Zij zullen er een onvergetelijke “kunst”driedaagse beleven. We zijn alvast heel erg benieuwd naar al hun verhalen wanneer ze terugkeren op vrijdag18/5. Bedankt ouderraad voor de sponsoring van de bus!

Op zondag 20 mei is het dan aan de beurt om de feestelingen (Zedenleer: Lentefeest en Feest Van de Vrijzinnige jeugd) een fijne feestdag toe te wensen!

Woensdagvoormiddag 23 mei nodigen we ouders en grootouders uit om eens een kijkje te komen nemen in de klas(sen). Het is eens de gelegenheid om jullie kind(eren) tijdens de activiteiten of lessen aan het werk te zien. (Zie ook brief openklasvoormiddag)

 

Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Voorwoord door Rodney Bracke

School gesloten

May 3, 2018

Woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 mei is de school gesloten omwille van lokale verlofdag, Hemelvaart en brugdag.

Maandag 21 mei, Pinkstermaandag, is de school ook gesloten.

Gepost in Mededeling en Schoolnieuws door Rodney Bracke

Feest!

May 3, 2018

Proficiat aan alle leerlingen die op zondag 6 mei hun eerste communie of op zondag 20 mei het Lentefeest en Feest van de vrijzinnige jeugd vieren!

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke