Enkele belangrijke weetjes

March 31, 2020
 • Maandag 20 april start Mevr. Veerle terug als directie. Graag willen we juf Nancy bedanken voor haar inzet en de manier waarop ze in deze woelige periode onze school geleid heeft. Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat ze dit fantastisch heeft gedaan. Een dikke duim voor juf Nancy !!!

 • Juf Evi Van Acker is in zwangerschapsverlof. We wensen haar een zorgeloze zwangerschap en een wolk van een baby toe. Juf Lyndsey Van Landeghem neemt haar klas over. Wij wensen juf Lyndsey veel succes in L3A.

 • Juf Jolien en juf Charlotte starten terug in L5A, Juf Elien De Vos start terug als zorgjuf. 

 • Voor de kinderen van L6 die de overstap naar het middelbaar maken is de inschrijfperiode gestart. De ouders moeten verplicht hun kind aanmelden en een schoolkeuze maken. Dit kan tot 22 april om 14u00. Vergeet dit niet! Indien dit niet duidelijk is kan je contact opnemen met de juffen van het zesde leerjaar.

 • Eerste Communie en Plechtige Communie: De bisschoppen van België hebben maandag 30 maart 2020 beslist dat de vieringen van het vormsel en de eerste communie, die voorzien waren tussen Pasen en Pinksteren, niet kunnen doorgaan op de voorziene datum. Het  vormsel zal verschoven worden naar het weekend van 26/27 september. De Eerste Communie zal verschoven worden verschoven naar het volgende schooljaar in september of oktober. 

 • Lentefeest en Feest van de vrijzinnige jeugd: zullen NIET op de voorziene datum doorgaan. Juf Rita en juf Ine zullen jullie op de hoogte houden van een eventuele latere datum. 

 • Het toneel en de zwembeurten die in april zouden plaatsvinden worden geannuleerd.

 • Kunstklas tweede leerjaar naar Dikkele wordt geschrapt. (De juffen zullen vast nog een toffe activiteit voor L2 voorzien) 

 • Paaseitjes: Wie zijn bestelling van de paaseitjes deze week (tem 03.04) nog wil komen ophalen kan dit doen op de volgende manier:  Neem eerst telefonisch contact op met de school als je de paaseitjes wil ophalen. Wij leggen uw bestelling dan klaar in de inkomhal van het secretariaat. De buitendeur staat open, zo hoef je niks aan te raken en kom je niet in contact met andere personen. Ophalen kan op woensdag tussen 09u00 en 12u00, op donderdag en vrijdag tussen 09u00 en 12u00 en tussen 13u30 en 15u30. Wie de paaseitjes deze week niet komt ophalen kan dit na de vakantie doen indien de coronamaatregelen mbt het onderwijs nog verder van kracht zijn.

   

Gepost in Mededeling door Eveline Van Acker

Opvang tijdens de paasvakantie

March 31, 2020

De buitenschoolse kinderopvang Patjoepelke van de EVA vzw Gezinswelzijn heeft de planning voor de opvang in de paasvakantie verder uitgewerkt en voorbereid, mede aan de hand van de reacties van de Lokerse basisscholen. 

Het aanbod van 6 tot 17 april 2020 wordt opnieuw geopend voor de kinderen uit volgende groepen: 

1.      kinderen van ouders die werken in een cruciale sector: de zorg, de veiligheid, de distributie, … 

2.      kinderen in een medische of kwetsbare situatie 

3.      kinderen met een moeilijke thuissituatie 

U dient hiervoor wel aan te melden, u zal hierover een brief ontvangen via Gimme.

De kinderopvang van de stad doet een inspanning om het aanbod uit te breiden en kleinschalig te houden: het aantal locaties wordt uitgebreid van 3 naar 8 /9 en dit verspreid over het ganse grondgebied Lokeren om verplaatsingen te beperken. De opvang is open van 7u tot 18u30.  We hebben getracht ‘contactbubbels’ klein te houden (max. 14 kinderen per locatie; werkelijk aantal vermoedelijk lager) en zoveel mogelijk in dezelfde groep als tijdens schoolweken. 

Locatie  Eksaarde (Dam 67 : ingang via Muylaertstraat 17 lokalen van de opvang ) vangen de kinderen op van volgende scholen:  

a.      SBS Eksaarde    

b.     Vrije Basisschool Dolfijn Eksaarde  

Gepost in Mededeling door Eveline Van Acker

Richtlijnen ivm het coronavirus

March 14, 2020

Gepost in Mededeling door Eveline Van Acker

Wat gebeurt er in onderwijs na de paasvakantie?

March 31, 2020

Tot nader order zijn de coronamaatregelen van de Nationala Veiligheidsraad van kracht tot en met 19 april, met mogelijke verlenging tot en met 3 mei.

Hoe lang ze van kracht blijven, is geen beslissing van het onderwijsveld, maar wel van de Veiligheidsraad op basis van de adviezen over volksgezondheid.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u op de hoogte via Gimme.

Gepost in Ongecategoriseerd door Marie Van Aert

Huwelijk in april

March 31, 2020

Juf Charlotte Snauwaert (L5A) zou op 18 april in het huwelijk treden met Lander Bauwens.

Het huwelijk is door de huidige maatregelen jammergenoeg uitgesteld naar een latere datum.

Uitstel, maar geen afstel ;-) 

Gepost in Mededeling door Eveline Van Acker

Overlijdens in maart

March 31, 2020

Wij hebben het droeve nieuws gekregen dat Mevr. Marguerite Bauwens is overleden.

Zij was de mama van Pascale Van de Vijver (kok), oma van Evi Van Acker (juf 3A) en Rogier Vervaet (opvang), overgrootmoeder van Mats Vervaet (L1A) 

Wij wensen de familie en allen die haar gekend hebben onze oprechte deelneming en veel sterkte.

Gepost in Overlijden door Eveline Van Acker

Geboortenieuws in maart

March 31, 2020

Abdul Wali Kalbe Ali (1KB) kreeg er deze maand een zusje bij, Esma.

Een dikke proficiat !

Gepost in Geboorte door Eveline Van Acker

Rechtzetting februari

March 3, 2020

In februari overleed Mevr. Germana Clauwaert, schoonmoeder van Carine Damman (poetspersoneel), maar we vergaten te melden dat zij ook de overgrootmoeder van Mateo (2A) en Noah Van Acker (4A) was.

Onze excuses en dus ook voor hen en de hele familie onze oprechte deelneming.

Gepost in Overlijden door Eveline Van Acker

Registreren voor GIMME+

February 19, 2020

Gepost in Ongecategoriseerd door Eveline Van Acker

Vogel van de maand MAART

February 18, 2020

Gepost in Schoolnieuws door Eveline Van Acker