Voorwoord september

September 13, 2018

 

Beste ouders en leerlingen,

 

De start van het nieuwe schooljaar kwam deze morgen alweer na 2 zonnige vakantiemaanden om de hoek piepen.

Velen met een hartelijke lach bij het weerzien van hun vriendjes en vriendinnetjes op school.

Voor onze allerkleinste peuters toch héél spannend die eerste schooldag en ook voor een aantal nieuwe leerlingen die zich hier en daar bijvoegen in één van onze klassen.

 

Ik ben ervan overtuigd dat ook vele ouders, de juffen, de meesters, alle ander personeel en ikzelf wat zenuwachtig waren deze morgen, ook voor elk van ons begint alweer een nieuw schooljaar. Een schooljaar dat in het teken staat van “bouwen”.

WELKOM AAN IEDEREEN!

 

 

 

NIEUWBOUWPROJECT  BASISSCHOOL EKSAARDE

 

Binnenkort starten de werken voor de bouw van het nieuwe kleuter- en administratief blok voor onze school. Onder leiding van het consortium Alheembouw - ABDM architecten. Met deze uitbreiding zal de school een plaats kunnen bieden voor 500 leerlingen. De school krijgt een volledig nieuwe straatgevel waarbij de herkenbare openheid en groene uitstraling van onze school behouden blijven. In de nieuwbouw komen 6 ruime kleuterklassen met klastuintjes, een transparante overdekte binnenspeelplaats en nieuwe burelen met leraarszaal. De vrijgekomen ruimte in het bestaande gebouw zal omgevormd worden tot een uitbreiding van de bestaande refter. Ook de bestaande fietsenstalling aan de straatzijde wordt uitgebreid zodat de capaciteit verdrievoudigt: zo willen we het fietsgebruik stimuleren in het groene Eksaarde.

 

De school wordt vanaf het onthaal opgedeeld in 2 gescheiden zones: de kleuterzone en de zone voor de lagere school. Beide groepen ontmoeten elkaar in de centraal gelegen refter. Door het opdelen in deze gescheiden zones, kan elke leeftijdsgroep zich op zijn eigen tempo ontwikkelen in een geborgen omgeving.

De binnenspeelplaats en refter zijn apart afsluitbaar.

 

 

 

Voor het materiaalgebruik aan de gevels werd gekozen voor sobere materialen (wit metselwerk en vergrijsd onderhoudsarm hardhout) met frisse kleuraccenten in het buitenschrijnwerk aan de klassen en speelplaats. Het kleurgebruik aan de klassen zorgt voor een herkenbaarheid: elke klas heeft zijn eigen kleur. In de binnenspeelplaats worden met frisse kleuren en speelse vormen gewerkt in de vloerbekleding. Alle ruimtes baden in het daglicht dankzij het veelvuldig gebruik van koepels en grote ramen.

 

Het toekomen en vertrekken wordt veiliger dankzij het scheiden van alle verkeersstromen: voetgangers, fietsers en auto’s krijgen een eigen duidelijk afgebakende zone. Tussen de straat en de toegang tot het terrein is er ruimte voor het creëren van een verblijfsplek met zitbanken waar ouders kunnen wachten op de kinderen. Mede dankzij de buitenaanleg zal het groene en open karakter van de school extra zichtbaar zijn vanaf de straat.

 

Bij het ontwerp werd rekening gehouden met de toekomstige uitbreiding van de lagere school: het masterplan laat toe om 4 nieuwe lagere school klassen en 4 bijkomende kleuterklassen een plaats te geven waardoor mooie open speelplaatsen ontstaan en alle verouderde containerklassen op termijn kunnen verdwijnen.

Zoals jullie allicht al hebben gemerkt, wordt de toegang aan de Dam afgesloten tijdens de bouwwerken. De fietsers (lager) worden gevraagd om de toegang langs de sporthal (Muylaertstraat) te gebruiken. Aan de voetgangers (lager) + kleuters (voetgangers en fietsers) wordt gevraagd om langs de opvang/3delj. te komen.

 

Tijdens de bouwwerken wordt er ook een deel van onze speelplaatsen afgesloten (zie plan).

 

 

 

 

MOGEN WE MET AANDRANG EN VOOR IEDERS VEILIGHEID VRAGEN OM STEEDS AAN DE POORT TE WACHTEN TOT DE LEERKRACHT VAN TOEZICHT DEZE OPENT OM 8U10, 12U, 15U20 EN DE SCHOOL VOORAF NIET ONNODIG TE BETREDEN! BEDANKT VOOR JULLIE BEGRIP.

   

Het hele schoolteam kijkt alvast met héél veel zin uit naar het nieuwe schooljaar en we willen jullie dan ook bedanken voor het vertrouwen dat jullie in onze school stellen.

Het wordt een jaar vol bouwplannen in de school. We trachten jullie via de maandelijkse nieuwsbrieven op de hoogte te houden.

 

Aan ieder van jullie een fijn school(BOUW)jaar gewenst!

Directie en het hele schoolkrachtenteam

Gepost in Mededeling, Schoolnieuws en Voorwoord door Rodney Bracke

Gewijzigde ingang tijdens de bouwwerken

August 30, 2018

Zoals jullie merken wordt de toegang aan de Dam afgesloten tijdens de bouwwerken. De fietsers (lager) worden gevraagd om de toegang langs de sporthal (Muylaertstraat) te gebruiken. Aan de voetgangers (lager) + kleuters (voetgangers en fietsers) wordt gevraagd om langs de opvang/3delj. te komen.

 

Tijdens de bouwwerken wordt er ook een deel van onze speelplaatsen afgesloten (zie plan).

 

 

MOGEN WE MET AANDRANG EN VOOR IEDERS VEILIGHEID VRAGEN OM STEEDS AAN DE POORT TE WACHTEN TOT DE LEERKRACHT VAN TOEZICHT DEZE OPENT OM 8U10, 12U, 15U20 EN DE SCHOOL VOORAF NIET ONNODIG TE BETREDEN! BEDANKT VOOR JULLIE BEGRIP.

Gepost in Mededeling en Schoolnieuws door Rodney Bracke

Geboorte:

September 17, 2018

Elissa, dochtertje van meester Bart De Maesschalck (4B)

Nicolas, broertje van Helena De Vuyst (1e kl B)

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Marie Van Aert

Geboorte

September 13, 2018

Elissa, dochtertje van meester Bart en Laura

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Rodney Bracke

Geboorte:

September 3, 2018

Vinni, broertje van Maité Van de Weghe (1e lj A)

Eline, zusje van Elise D'haese (1e lj a) en Sam (2e kl) 

Maxim, broertje van Maité Van de Weghe (1e lj A)

Berre, broertje van Aure Van Hecke (1e lj A)

Magnus Ringoot, kleinzoon van Marleen (secretariaat)

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Marie Van Aert

Overlijdensbericht:

September 3, 2018

De heer Jozef Van Damme († 25.07.2018), schoonvader van juf Nancy.

onze oprechte deelneming

Gepost in Overlijden door Marie Van Aert

Geboorte:

June 21, 2018

Otis, broertje van Ilano Rogiers (1KA)

Amaro, broertje van Guadalupe (1KA) en Angelita Pernia Toro (1A) 

Van harte proficiat!

Gepost in Geboorte door Marie Van Aert

Voorwoord juni

May 31, 2018

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten,

 

Stilaan komt het einde van het schooljaar dichterbij, we zitten in de eindsprint… Hopelijk halen ook al onze kleuters en leerlingen net als onze Rode Duivels eind juni een schitterend resultaat!

De kleuters genoten van hun schoolreis naar Boudewijn Seapark, met de bus naar Brugge was al een hele belevenis. Het werd een héél fijne dag, vol kleuterplezier.

De laatste peuters stapten na Hemelvaart nog de peuterklas binnen. Welkom Mylo Tjen Conserière en Illano Rogiers op onze school!

Het 2de lj. trok op kunstklassen naar Dikkele, ze beleefden er 3 fantastische, leuke en leerrijke dagen. Tijdens deze verkeersvrije week (28/5-1/6) laten velen de auto aan de kant staan om de fiets te nemen. Sam de Verkeersslang vindt dit héél erg leuk en zorgt dan ook af en toe voor een extraatje.

Op vrijdag 25/5  trokken de leerlingen van het lager hun sportieve kledij aan en werd er duchtig gesport in Puyenbroeck.

Met de hele school nemen we ook deel aan de zwerfvuilactie van IDM (1/6). Samen zorgen we voor een nette schoolomgeving.

Op zondag 10/6 wensen we alle papa's een fijne vaderdag!

De maand juni wordt nog een maand van schoolreizen  lager (5/6) en peuters (13/6) en sportdag voor onze kleuters (5/6).  De leerlingen van het lager maken nog proefjes en de leerlingen van het 6de lj. nemen deel aan de OVSG-proeven. De eindrapporten zijn voorzien voor woensdag 27/6 en ook die dag nemen we afscheid van onze leerlingen van het 6de lj., gevolgd door een receptie. Op donderdag 28/6 en vrijdag 29/6 staan de oudercontacten nog op het programma (uitnodiging volgt).  De school eindigt op vrijdag 29/6 om 12u.

De ouderraad organiseert nog op zaterdag 23/6 een kinderfuif op onze school.  Allen daarheen!

 

Veerle Bogaert

Directeur

Gepost in Voorwoord door Rodney Bracke

Wijzigen levensbeschouwing - vóór 30 juni

May 31, 2018

Beste ouders, 

Indien uw kind in de loop van zijn/haar lagere schoolcarrière wenst te wijzigen van levensbeschouwing kan dit enkel via een aanvraagformulier dat u kan bekomen op het secretariaat en moet indienen vóór 30 juni van het lopende schooljaar.

De eventuele wijziging wordt dan toegepast met ingang van 1 september het volgende schooljaar.

Wijzigingen gedurende het schooljaar worden niet toegestaan.  (deze regel wordt opgelegd door de Vlaamse regering)

Dank voor uw begrip.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke

Donderdag 7 juni geen gekookt eten.

May 31, 2018

Donderdag 7 juni kan er uitzonderlijk geen gekookt eten worden gegeven op school. Wie blijft eten dient zijn/haar eigen boterhammetjes mee te brengen.

Gepost in Mededeling door Rodney Bracke